Ambachtelijke, vers gebrande koffie zoals het hoort
Een heerlijke kop geurende koffie is voor veel mensen telkens weer een traktatie. Wij van De Ouwe Smidte op Terschelling presenteren u graag elke dag de beste koffie. Als absolute specialist weten wij exact de juiste koffie voor u te selecteren. Kom gerust binnenlopen en raak in vervoering door de lekkerste aroma’s van vers gebrande koffiebonen. Want zeg nou zelf, er gaat toch niets boven de smaak en geur van vers gemaakte koffie?
De Ouwe Smidte heeft door de jaren heen een schat aan kennis en ervaring opgebouwd als het gaat om koffie. Deze passen wij daarom met zorg en aandacht toe op het zelf ambachtelijk branden van zorgvuldig uitgekozen koffiebonen. Uiteraard bieden wij u een breed palet aan exotische varianten van koffiebonen. Karakter, complexiteit en/of anderzijds subtiliteit zijn hierbij belangrijke kwalificaties bij het bepalen van een door ons geschikt bevonden type koffieboon.
Special
Papua New GuineaRegio: Waghi Valley Sigri Plantage
Tonen: citrus, kweepeer, alcoholische afdronk
Hoogte: 1550 meter
Proces: ongewassen
Oogst: mei - augustus
Variateit: typica, arusha
Branding: medium€ 9,95- Brazil
Regio: Cerrado
Tonen: melk chocolade, geroosterde amandelen en rozijnen
Hoogte: 1200 meter
Proces: ongewassen
Oogst: juni - augustus
Variateit: yellow bourbon
Branding: medium€ 6,95 - Cafeïnevrije Arabica
Een zeer goede melange van Centraal-Amerikaanse en Afrikaanse arabica-bonen.
De koffie is op waterbasis gedecafineerd. Vol en lekker van smaak.
Branding: donker€ 8,95 - Colombia
Regio: Huila
Tonen: zacht, rond, melk chocolade en appel
Hoogte: 1300 - 1900 meter
Proces: gewassen
Oogst: september - december, april - juni
Variateit: caturra
Branding: medium€ 6,95 - Dark Sky
Krachtige koffie met tonen van caramel en bitterzoete chocolade en een tikkeltje citrus.
Branding: donker€ 6,95 - Donkere Bos (espressoblend arabica/robusta)
Ontdek de diepe smaken van onze Donkere Bos koffie, een krachtige mix van Arabica en Robusta. Deze donkere blend biedt een volle, aromatische ervaring met tonen van cacao. Perfect voor volautomatische machines.
Branding: donker€ 11,50 - Guatemala
Regio: Huehuetenango
Tonen: caramel, pure chocolade en rode druiven
Hoogte: 1350 - 2000 meter
Proces: gewassen
Oogst: januari - april
Variateit: caturra, typica, bourbo, catuai
Branding: medium€ 6,95 - Honduras
Regio: Siguatepeque
Tonen: ronde body, hazelnoot en chocolade
Hoogte: 850 - 1100 meter
Proces: gewassen
Ooogst: oktober - maart
Variateit: typica, catuai, caturra, bourbon
Branding: medium€ 6,95 - India
Regio: Malabarcoast
Tonen: ceder, romig en licht rokerig
Hoogte: 600 - 2000 meter
Proces: monsooned
Oogst: october - februari
Variateit: kent, catimor, selectiong€ 8,95 - Tanzania
Regio: Ngorongo Crater
Tonen: zacht, framboos, dadels en vanille
Hoogte: 1650 - 1820 meter
Proces: natural
Oogst: juli - november
Variateit: kent
Branding: medium€ 8,95